STRESS

Stress hoort bij het leven. Sterker nog, zonder stress te kunnen ervaren zijn we niet in staat om in beweging te komen, doelen te bereiken en dingen te doen die we graag willen doen. 

Als je dit leest vraag je je zeker af waarom wij dan zo vaak last hebben van stress? Er is geen algemeen antwoord op deze vraag. Waar de één juist onder druk het best presteert, met dead-lines en hoge verwachtingen, wordt een ander ziek van te veel verplichtingen en belasting. Zoals zoveel in ons leven is het voor iedereen weer anders. 

Je leeft op dit moment in bijzondere tijden. Stress door de levensomstandigheden tijdens de Covid-pandemie is steeds meer voelbaar, voor steeds meer mensen. Je voelt je beperkt op heel veel vlakken. Je voelt angst en onzekerheid over jouw gezondheid en welzijn, je maak je zorgen over je naasten, over het werk en school. Je weet dat je moet doorgaan, er is geen andere optie. Daarom negeer je de uitwerking, die al die extra stress op je heeft. Tot op een bepaald moment. Totdat niets meer gaat. 

Je slaapt waarschijnlijk slecht, wordt ’s ochtends moe en lusteloos wakker. Je voelt je altijd onrustig, concentreren op simpelste huishoudelijke taken kost je al veel moeite. In je hoofd draait een doorlopende film over alles wat je nog moet doen, laten, ondernemen, regelen en zeggen. Misschien voel je je een mislukking, een zwakkeling, of geef je jezelf de schuld voor alles wat niet goed gaat. 

Een ding is zeker, als je deze tekst leest sta je op een punt een radicale verandering in jouw situatie te brengen. 

Hoe ga ik je helpen

Te veel en te lang stress is een bron van vele ziektes en problemen in ons leven. Daarom het zo belangrijk is om tijdig in te grijpen als overbelasting dreigt. 

Behandeling in zo’n situatie is gericht op bewustwording, ontspanning en het aanleren van nieuwe patronen van denken en doen. Meestal kun je al na paar weken al beter met je energie omgaan, slapen lukt beter, je bent weer in staat plezier te beleven. 

De nieuwe vaardigheden, die je je eigen maakt tijdens de therapietraject, kun je straks toepassen in alle situaties in je leven, nog lang nadat Covid en de stress die daarbij hoort tot het verleden behoort. 

Als je nieuwsgierig bent geworden en je meer wilt weten aarzel dan niet en maak een afspraak voor een kennismakingsgesprek via de knop hieronder. Je kunt me ook mailen of bellen als je meer vragen hebt. 

Vindt jouw eigen weg

Scan de code