Integratief werken in psychotherapie betekent dat je gezien wordt als één geheel van lichaam, emoties, gedachten, gedrag, mensen om je heen en de wereld waarin jij leeft. Al die elementen zijn niet van elkaar te scheiden en beïnvloeden elkaar, positief en negatief. 

Daarom kijk ik tijdens de therapie breder en verder dan jouw klacht alleen. Ik kijk naar jou als persoon. Ik vind het belangrijk dat jij er achter komt hoe de diverse dimensies elkaar raken en met elkaar verbonden zijn. 

Integratief werken betekent ook dat ik, als therapeut, diverse methodes en interventies in een therapie-op-maat combineer. Ieder mens is uniek, daarom zijn er geen kant-en-klare oplossingen. Jij, jouw doelen en  verwachtingen bepalen in grote mate met welke interventies en methodes wij gaan werken.   

> Integratieve psychotherapie

Hypnose, die tijdens hypnotherapie gebruikt wordt, is in feite een staat van diepe ontspanning van het lichaam en gelijktijdig naar binnen gerichte, geconcentreerde aandacht. Dankzij deze aandacht en concentratie ben je ontvankelijk voor de suggesties die je waarneemt, je kunt de keuzes daarin maken. Gevoelens, inzichten, waarden, gedragingen en herinneringen, die jouw keuzes en jouw gedrag bepalen, zijn vaak onderbewust en niet direct bereikbaar. Dankzij de directe toegang tot je onbewuste hulpbronnen kan je de verandering in gang zetten. Onder de hypnose word je bewust van je onbewuste mogelijkheden.

Hypnose wordt door mij gebruikt bij de behandeling van somatische klachten. Denk aan chronische pijn, Prikkelbare Darm Syndroom, dyspepsie (verhoogde maagzuur), allergie en SOLK.   

> Hypnotherapie

Body-mind
en
mindfulness

Naast de integratieve benadering en het gebruik van hypnotherapie werk ik graag met body-mind methodes: Brainspotting, mindfulness, Somatic Exeriencing, yoga, TRE ademhalingsoefeningen. Met de body-mind benadering kan ik jou helpen (opnieuw) contact met je lichaam te ontwikkelen. Deze meestal non-verbale technieken bereiken brein en lichaam op een andere manier. Daardoor wordt jouw ervaring vollediger en dieper. 

Scan de code