Integratieve
psychotherapie

Integratief werken in psychotherapie betekent dat je gezien wordt als een geheel van lichaam, emoties, gedachten, gedrag, mensen om je heen en wereld waarin jij leeft. Al die elementen zijn niet van elkaar te scheiden en beïnvloeden elkaar, positief en negatief. 

Daarom kijk ik tijdens de therapie breder en verder dan jouw klacht alleen. Ik kijk naar jouw als persoon. Ik vind het belangrijk dat jij er achter komt hoe de diverse dimensies elkaar raken en met elkaar verbonden zijn. 

Integratief werken betekent ook dat ik, als de therapeut, diverse methodes en interventies in een therapie-op-maat combineer. Ieder mens is uniek, daarom zijn er geen kant-en-klare oplossingen. Jij, jouw doelen en  verwachtingen bepalen in grote maten met welke interventies en methodes wij gaan werken.   

Hypnose, die tijdens hypnotherapie gebruikt wordt, is in feite een staat van  diepe ontspanning van het lichaam en gelijktijdig naar binnen gerichte, geconcentreerde aandacht. Dankzij deze aandacht en concentratie ben je ontvankelijk voor de suggesties die je waarneemt, je kunt de keuzes daarin maken. Gevoelens, inzichten, waarden, gedragingen en herinneringen, die jouw keuzes en  jouw gedrag bepalen, zijn vaak onderbewust en niet direct bereikbaar. Dankzij de directe toegang tot je onbewuste hulpbronnen kan je de verandering in gang zetten.  Onder de hypnose wordt je bewust van je onbewuste mogelijkheden.

Hypnose wordt door mij gebruikt bij de behandeling van somatische klachten. Denk aan chronische pijn, Prikkelbare Darm Syndroom, dyspepsie (verhoogde maagzuur), allergie en SOLK.   

Hypnotherapie

Body-mind
en
mindfulness

Naast integratieve benadering en gebruik van de hypnotherapie werk ik graag met body-mind methodes: mindfulness, SE, yoga, ademhalingsoefeningen. Met de body-mind benadering kan ik jouw helpen (opnieuw) contact met je lichaam te ontwikkelen. Deze meestal non-verbale technieken bereiken brein en lichaam op een andere manier dan worden. Daardoor wordt jouw ervaring vollediger en dieper. 

Chat openen