PDS BEHANDELING

PDS, voluit Prikkelbare Darm Syndroom, voelt soms als een ongrijpbaar probleem. Ontelbare huisartsbezoeken, veel pijn, angst en negatieve gedachten, gênante momenten als het “mis gaat”…..Het lijkt alsof niemand je kan begrijpen. Het lijk alsof niemand je kan helpen. Medicatie, diëten, huismiddeltjes, niets werkt.

Veel van mijn cliënten hadden met soortgelijke problemen te maken. Wat de behandeling door mij anders maakt dan de behandelingen die je tot nu toe uitgeprobeerd hebt is een integrale aanpak.

De behandeling van PDS is maatwerk. Het kan dat naast de op je darmen gerichte hypnotherapie nog andere interventies verricht worden: therapeutische gesprekken, voedingsadviezen en lichamelijke-, ademhalings- en ontspanningsoefeningen. Jouw persoonlijke behandeling krijgt vorm nadat als wij met elkaar gesproken hebben (intake) en het duidelijk wordt wat JIJ nodig hebt.  

Meerwaarde PDS behandeling

De meerwaarde van de behandeling die ik uitvoer is dat ik niet alleen jouw darmen behandel. Je darmen zijn een onderdeel van jouw systeem, daarom kunnen ze ook niet los van dat systeem beïnvloed worden. Na afloop van de behandeling sta je anders in het leven: je voelt je sterker, meer ontspannen en je durft het leven aan. Jij hebt controle en bepaalt welke keuzes je volgt.

Hypnotherapie wordt al meer dan 30 jaar ingezet bij de behandeling van PDS. Eerst in Groot-Brittannië, door professor Peter Whorwell in Manchester, in jaren 90-tig van vorige eeuw ook in Nederland.  

Nu wordt hypnotherapie in Nederland regelmatig ingezet bij PDS. Het is de meest effectieve therapie van alle therapieën voor PDS. Medische hypnotherapie verhoogt ook de effectiviteit van de andere behandelingen.

Wat maakt dat hypnotherapie bij Prikkelbare Darm Syndroom zo goed werkt? Dat heeft te maken met de “darmen-brein-as”, de verbinding die tussen onze hersenen en onze darmen bestaat. Je hebt zonder twijfel zelf vaak gemerkt hoe stress en emoties je darmklachten doen toenemen. Tijdens hypnose wordt dezelfde verbinding gebruikt, maar dan om op een positieve manier je darmen te beïnvloeden, nieuwe verbindingen aanleggen.

PDS behandeling in mijn praktijk is mogelijk in de stad Groningen, Assen en Vlagtwedde.

Vindt jouw eigen weg

Scan de code